Sport & recreatie

Lava als basis voor sportvelden

Lava is een essentieel product bij het aanleggen van sportvelden zoals o.a. voetbal-, hockey-, korfbalvelden en tennis- en atletiekbanen. Maar ook voor Jeu de Boulesbanen kan Lava gebruikt worden. Het grote voordeel van Lava is de goede drainage van de sportvelden. Daarnaast zorgt de vorm van de korrel voor een uitstekende haakweerstand en dus een hoge stabiliteit. Lava is in vele gradaties te verkrijgen.
H & B Grondstoffen levert sportveldenlava die voldoet aan de ISA norm.

Andere materialen die voor de aanleg van sportvelden gebruikt worden zijn Vulkaan Bims en Flugsand. Deze materialen worden gebruikt in zettingsgevoelige gebieden omdat ze lichter zijn dan Lava. Ook deze materialen vallen onder de ISA norm.

Duurzaamheid

Het gebruik van Lava is duurzaam omdat aan het einde van de levensduur van de kunstgrasmat de Lava herbruikbaar is. Daarnaast wordt Lava gebruikt als grondverbeteraar voor de “gewone” grassportvelden.

Recreatie

Bij de aanleg van zwemvijvers worden Lava brokken gebruikt om het zuiverende vermogen. Hiermee kunt u het visuele prachtig combineren met het functionele aspect van de Lava.

Onderstaand vindt u een aantal foto’s van werken waarbij onze materialen zijn gebruikt.